Cup 1903 spelas efter Svenska Fotbollförbundets regler och bestämmelser.
Planstorlek: 70 x 55 m
Målstorlek: 9 mot 9

Straffar slås från 9 meter i 9 mot 9

Gruppspel (13 år och äldre)

Spelas som enkelserie (dubbelserie kan förkomma i specialfall). Speltid 2×25 minuter med fem minuters halvtidspaus.

Spelare / Avbytare

Till varje match får laget bestå av max 18 spelare, Byte av spelare skall tillämpas genom flygande byten. Byten skall ske vid mittlinjen. Inkommande spelare får ej beträda planen innan utgående spelare lämnat planen.

Utvisning

Spelare som utvisas (oavsett utvisningens art) får inte delta i lagets nästkommande match i turneringen. Det åligger laget att tillse att spelare som utvisats inte deltar i nästkommande match. Utvisning för grov förseelse åtföljs alltid av rapport från domaren till tävlingsjuryn som beslutar om eventuell bestraffning. GIF Camp Cup gäller ej minututvisning.

Slutspel (13 år och äldre)

Spelas enligt utslagsmodellen. Speltid 2×25 minuter med fem minuters halvtidspaus.
Vid oavgjort resultat tillgrips straffsparkstävling enligt SvFF:s bestämmelser.
Varje lag skjuter växelvis 3 straffsparkar vardera med olika spelare.
Är det fortfarande oavgjort fortsätter lagen att skjuta straffar, därefter får samma straffläggare skjuta straff igen eller om man väljer att byta straffläggare. Retur är inte tillåten i straffsparkstävling. Boll som träffar målramen och är på väg från målet räknas som missad liksom vid målvaktsparad.

Protester

Protest skall lämnas in skriftligt senast 60 minuter efter avslutad match. Protest och protestavgift om 500:- lämnas till sekretariatet. Avgiften återbetalas om protesten bifalles.

Utrustning

Godkända benskydd är obligatoriskt.

Tävlingsjury

Tävlingsjuryn består av representanter från tävlingsledningen GIF Camp Cup samt domaransvarig. Tävlingsjuryn kan besluta om sanktioner om lag eller dess supportrar ej följer tävlingsbestämmelser eller ordningsregler, eller agerar osportsligt. Lag, vars spelare eller ledare, gör sig skyldig till grovt osportsligt uppträdande, t.ex. rasistiska utlåtande, kommer att uteslutas direkt från cupen.